המקלט של הבית או השכונה שלכם חייב להיות נקי ומוכן לקליטת אנשים שמגיעים אליו בשעת חירום, אך לא רק מבלגן ולכלוך, אלא גם ממזיקים. הרי אף אחד לא רוצה לשבת במקלט מלא בג׳וקים, פרעושים, מכרסמים, רימות או נמלים, וממש לא חייב, כל עוד מדבירים אותו בזמן.
אז אילו מזיקים יכולים להיות במקלטים, איך מדבירים כל אחד מהם וכמה אמורה לעלות לכם הדברת מקלטים? המומחים של הדברה בטוחה יסבירו לכם הכול כבר עכשיו!
שיטת ההדברה תיבחר נטו על פי המזיק שנמצא במקלט, והיא יכולה להיות:
ריסוס: ייעשה בעזרת חומרים ברמת רעילות נמוכה וללא ריח. הריסוס אינו מסוכן לאדם, לילדים ולבעלי חיים, אולם יש לאפשר לו להתייבש לפני שנכנסים למקלט.
פיתיונות רעילים: יוצבו אך ורק באופן שלא יסכן ילדים ובעלי חיים, בנקודות אסטרטגיות והרחק מהישג ידם, וכן בתיבות האכלה נעולות שלא ניתן לגשת לרעל שבתוכן.
לכידה: בין אם בעזרת מלכודות ובין אם באופן ידני ועל המקום. זו אפשרות ששמורה בעיקר למכרסמים, אך יתכן שיהיה צריך להשתמש בה גם במקרה של מזיקים מסוימים.
פרעושים יכולים להגיע על גבי בעלי חיים שהתמקמו במקלט, והם יכולים להישאר בו עד למשך 3 חודשים גם אם כבר אין שם מקור מזון זמין עבורם. אם יש מקור מזון זמין, כלומר בעל חיים במקלט, הם יתרבו בקצב מסחרר – הנקבה ממליטה ביצים יום וחצי עד יומיים אחרי שניזונה מדם.
הדברת מקלטים נגד פרעושים תיעשה בריסוס, וישנה חשיבות גבוהה לריסוס קירות המקלט. כדאי מאוד לעשות זאת מוקדם ככל הניתן, מכיוון שלאחר הריסוס לא ניתן יהיה להיכנס למקלט למשך מספר שעות, וצריך לוודא שהוא יהיה פתוח לאנשים 24 שעות ביממה.
ג׳וקים יכולים להגיע למקלט מחדר המדרגות, והם נמשכים לשם כי ביכולתם לאכול כמעט כל דבר. הם ימצאו שם קרטונים, ספרים, מוצרי עור, לעיתים פגרים של בעלי חיים או כל דבר אחר שאתם מאחסנים שם, כמו גם לכלוך אורגני, שכולל שיערות או גללים של עכברים וחולדות או בעלי חיים אחרים. אם אתם מאחסנים מוצר חשמלי כמו תנור במקלט, כדאי מאוד שתנקו אותו היטב לפני, כי אם לא, הוא ימשוך ג׳וקים.
ההדברה יכולה להיעשות במספר דרכים, בהתאם לסוג הג׳וקים:
* תיקן אמריקאי במקלט: יש לנקות היטב את רצפת המקלט כדי לוודא שלא יהיה עליה אבק, ולאחר מכן לרסס את כל הרצפה וכל פינה. מומלץ להדביר גם את חדר המדרגות ואף את הביוב.
* תיקן גרמני במקלט: צריך לפנות את הגורמים שמשכו את התיקן הגרמני (לרוב קופסאות קרטון ומכשירי חשמל ישנים) וכן להדביר בעזרת שילוב של מלכודות דבק ופיתיונות רעילים. יתכן שיהיה צורך בטיפול נוסף, מאחר שהם מתרבים מהר מאוד.
אם אתם מאחסנים מזון במקלט לשעת חירום ומסיבה כזו או אחרת הוא נותר פתוח, או אם נותרו פירורים של אוכל שצרכתם בעת שהותכם במקלט, כל אלו יקראו לנמלים להגיע. גם פגרים יכולים להביא נמלים, ועל נושא זה נרחיב עוד בהמשך, אך באופן כללי, ברגע שנמלה אחת שתגיע לשם במקרה תמצא מקור מזון שמתאים לה, היא תקרא לכל הקן שלה, ואז הבעיה תהיה כבר חמורה.
בדרך כלל המקור של הנמלים הוא לא במקלט, אלא מחוץ לבניין, ויתכן שאפילו בעציצים שבלובי. על כן צריך לבצע הדברה לא רק במקלט, אלא גם להדביר את הקן עצמו, ובעוד שבתוך המקלט ניתן לרסס, צריך לוודא שקן הנמלים יושמד לחלוטין בעזרת פיתיונות ג׳ל מורעלים. זו שיטה פשוטה להדברת מקלטים נגד נמלים, אך מוצלחת, וכל עוד תשמרו על המקלט שלכם נקי, ספק שתראו שם נמלים נוספות.
כפי שאתם מבינים פגרים הם בעיה חמורה שגורמת גם להופעת מזיקים במקלט, ואם יש ריח של ריקבון בתוך המקלט, אי אפשר לטעות – יש שם חיה מתה. החיה הזו יכולה להיות עכבר או חולדה שפשוט הגיעו למקלט בחיפוש אחר מקום מסתור, או שזה יכול להיות חתול שמסתתר שם או אפילו הגיע למצוא שם מחסה בעת שגסס עד שמת.
דבר ראשון צריך לקחת את הפגר ולפנות אותו למשרפה, אך העבודה לא מסתיימת כאן. צריך להיפטר מהריח הרע שנותר, לחטא את האזור כדי להכחיד פתוגנים שנותרו מהפגר וכמובן להדביר את המזיקים שנמשכו אליו כמקור מזון. כל זה נעשה בטיפול אחד והכול כלול כבר במחיר.
הרימות מגיעות לרוב מסיבה אחת פשוטה – פגר. אלו הן רימות של זבובים, וגם אם אתם לא רואים זבובים בתוך המקלט, זה לא אומר שאין בו רימות. אלו יכולים להיות גם זחלים של עשים, לדוגמה אם אתם מאחסנים פריטי לבוש ובדים במקלט או פריטי מזון שמושכים את העשים. זה יכול להיות כל אריזת מזון שמכילה:
√ דגנים
√ קטניות
√ אגוזים
√ אורז
ראשית צריך להיפטר מהמקור שמשך את הרימות, ועד שזה לא יעשה, לא תצליחו להיפטר מהן. לאחר מכן יש לרסס את המקלט, ואם מדובר ברימות של זבובים, מומלץ לרסס גם מסביב לבניין כדי לוודא שלא ימשיכו להתרבות שם.
מכרסמים, כמו כמעט כל מזיק אחר, מחפשים 3 דברים עיקריים: מזון, מים ומקום מסתור. כל עוד הם ימצאו מקום שמספק להם את אחד התנאים האלה, הם יתמקמו בו, ובמקלט ובבלגן שיש בו הם יכולים למצוא בקלות מקום מסתור מושלם. אם יש שם פריטי מזון, על אחת כמה וכמה שהם יבחרו גם להישאר בו, ולא יהיה להם כמעט צורך לצאת ממנו.
השיטה הטובה ביותר היא ללכוד אותם על המקום, ובדרך כלל זה מה שעושה את העבודה. לאחר מכן צריך לסדר קצת את המקלט כדי לדאוג שהבעיה לא תחזור על עצמה, אך אם זה עדיין ממשיך לקרות, מומלץ לפזר מלכודות באזורים שמועדים אליהם, למשל מאחורי רהיטים או מוצרי חשמל שאתם מאחסנים במקלט. זכרו שצריך לפנות את המכרסם שנלכד במלכודת, מאחר שאם ימות שם, הוא יביא איתו מזיקים נוספים. לעיתים מציבים בסביבת המקלט פיתיונות רעילים, למשל אם מדובר בחולדות, אותן קשה לתפוס במלכודות לעכברים.
אם הגעתם עד לכאן כבר הבנתם שיש דרכים שונות ורבות להדביר מקלטים, ועל כן המחיר להדברה יהיה שונה, בהתאם לאופי הבעיה והפתרון הנדרש.
איך מדבירים במקלט | כמה זה עולה? |
כמה עולה הדברה בריסוס במקלטים? להדברת פרעושים, נמלים, ג׳וקים ורימות |
החל מ-250 ש״ח |
מה מחיר הדברה בפיתיונות רעילים במקלטים? להדברת תיקנים, נמלים ומכרסמים. |
החל מ-250 ש״ח |
כמה עולה פינוי פגר במקלטים? המחיר כולל נטרול ריחות ופינוי של הפגר. |
החל מ-200 ש״ח |
מה עלות הדברה ולכידת מכרסמים במקלטים? ללכידה ידנית או במלכודות של עכברים וחולדות. |
החל מ-250 ש״ח |