זה קורה במפתיע – פתאום נראה שיש לכם הרבה פשפשים במיטה, אבל למה זה קרה? נסביר לכם כעת את הכול, כולל כיצד לזהות את הבעיה, איך למנוע ממנה להתפשט ברחבי הבית, מה עושים נגד הפשפשים וכיצד לבחור את המדביר הנכון שיטפל בהם.
אתם לא חייבים להיות אנשים מלוכלכים כדי שפשפשים יתארחו במיטה שלכם. בדרך כלל הם מגיעים אחרי ביקור בבית מלון נגוע או נסיעה בתחבורה ציבורית שהמושבים בה היו נגועים בפשפשים. הם האלה מתחבאים במזוודות ובבגדים שלכם, ומספיק שתביאו איתכם פשפשה נקבה אחת כדי שהיא תוכל להטיל אצלכם ביצים ולהתחיל בעיה שלמה תוך מספר חודשים. לפעמים הפשפשים מגיעים גם מרהיטים משומשים שהכנסתם הביתה ושהיו נגועים, או אפילו מדירות של השכנים אם הם לא מטפלים בבעיית הפשפשים שאצלם.
בוקר טוב, התעוררתם עם עקיצות מוזרות? תחשבו טוב לפני שאתם מאשימים את היתושים. בעוד שעקיצות יתושים בדרך כלל מופיעות באופן אקראי בגוף, עקיצות פשפשים מופיעות במקבצים. בנוסף, העקיצות יכולות להופיע באזורים שהיו מכוסים לחלוטין בזמן שישנתם, למשל על הבטן. סימן מובהק אחר הוא כתמי דם קטנים על הסדינים. זה למעשה פשפשים שמחצתם או הצואה שלהם, שמכילה את הדם שעיכלו.
הפשפשים אוהבים להתחבא בכפלים של המזרון. עליכם לבדוק ולחפש את כל הסימנים הבאים בתפרים של המזרון, בבסיס ובראש המיטה, וגם על המצעים ובעיקר על הרוכסנים שלהם.
1️⃣ פשפשים חיים – חרקים שטוחים בצבע חום-אדמדם בגודל של גרעין תפוח.
2️⃣ כתמי דם קטנים על הסדינים והמזרן.
3️⃣ ביצים קטנטנות בצבע לבן מבריק בכפלים של המזרון.
4️⃣ נקודות שחורות קטנות (הפרשות) בתפרי המזרן או במסגרת המיטה.
5️⃣ ריח מתקתק ומעופש באזור המיטה וחדר השינה.
6️⃣ נשלים של הנימפות (נראים כמו פשפשים שקופים מתים).
אנחנו לא רוצים להפחיד אתכם, אבל התשובה עלולה להיות כן. הבעיה היא שפשפשים אכן נוטים להתפשט כשהם מגיעים לכמות מסוימת, ואם זיהיתם אותם במיטה אחת, יש סיכוי טוב שהם כבר לפלוש לאזורים אחרים בבית. הם יכולים לצוץ במיטות בחדרים אחרים או אפילו על הספה בסלון. כדאי לכם לבדוק גם שטיחים, מסגרות תמונות, שקעי חשמל וספרים.
ברגע שגיליתם פשפשים, המרוץ נגד הזמן מתחיל! עליכם לפעול מיד כדי למנוע מהם לכבוש את שאר הבית. הבידוד הוא המפתח כאן. אז ראשית, אל תמהרו להזיז חפצים מהחדר הנגוע – זה בדיוק מה שהפשפשים מחכים שתעשו כדי להתפשט. במקום זה, טפלו בכל פריט בחדר כחשוד פוטנציאלי. כבסו בגדים, מצעים ווילונות בטמפרטורה של לפחות 60 מעלות במכונת הכביסה. אם אי אפשר להכניס את הפריטים למכונה, או אם זה למשל נעליים או תיקים, הכניסו אותם למייבש בחום גבוה למשך לפחות 30 דקות. גם בובות של הילדים יכולות להיות נגועות, אותן כדאי לאטום בשקית ולהכניס למקפיא למשך 4 ימים.
המלחמה בפשפשים נעשית ב-3 שיטות הדברה – שילוב של קיטור לוהט, שאיבה עוצמתית וריסוס מקצועי. הקיטור החם (בטמפרטורה של כ-200 מעלות) חודר לכל הסדקים והחריצים ומחסל פשפשים וביצים במגע. זה המענה המושלם לאזורים כמו המזרן, מסגרת המיטה ורהיטים שאי אפשר לטפל בהם בריסוס. אחרי הקיטור, אנחנו עוברים עם שואב אבק עוצמתי שיונק את הפשפשים המתים והביצים שנותרו. לבסוף, מרססים עם מווסת גדילה (IGR) – חומר מיוחד שמונע מהפשפשים הצעירים (הנימפות) להתבגר ולהתרבות, ובכך נקטע מעגל החיים שלהם.
תשכחו מהריסוסים הרגילים – פשפשי המיטה הם הסופרמן של עולם החרקים. הם פיתחו עמידות מפחידה לחומרי הדברה רעילים, ומה שעבד עליהם פעם כבר לא עובד היום. אבל יש דבר אחד שהם עדיין לא הצליחו להתגבר עליו, וזה חום! היתרון הענק של שיטת ההדברה הזו הוא שאפשר להשתמש בה על המזרון והמיטה בלי שום חשש. הרי ריסוס על המיטה שאתם ישנים עליה זה לא הדבר הכי בריא שיש, נכון? הקיטור לעומת זאת הוא פתרון הדברת פשפשים ירוק לחלוטין. זה win-win: קטלני לפשפשים, ובטוח לחלוטין לבני אדם ולחיות מחמד.
תראו, אנחנו לא אוהבים לנפץ חלומות, אבל חשוב שתדעו את האמת. אין שום פתרון ביתי שבאמת עובד נגד פשפשי מיטה. כן, האינטרנט מלא בטריקים מפוקפקים כמו אבקה דיאטומית, חומץ, שמנים אתריים ואפילו ספריי אלכוהול. אולי תצליחו להרוג כמה פשפשים בודדים, אבל נגיעות שלמה? אין סיכוי. הפשפשים האלה מתחבאים במקומות שאפילו לא חשבתם עליהם. לכן, עד כמה שזה מתסכל ויקר, אין תחליף למדביר מקצועי. זה לא הזמן לקמצנות או לפתרונות מאולתרים.
המדביר שתבחרו הוא לא סתם עוד בעל מקצוע – זה האדם שהולך להציל לכם את השפיות ואת השינה! אז איך תבחרו את המדביר הנכון? חפשו את הסימנים הבאים במדביר שתזמינו:
רישיון הדברה בתוקף – זה לא רק נדרש על פי חוק, אלא זה גם מעיד על מקצועיות. לחצו כאן כדי לראות את רשימת המדבירים המורשים מטעם המשרד להגנת הסביבה.
התמחות ספציפית בפשפשי מיטה – יש מדבירים שממש מתמחים בתחום הזה ושזה כל מה שהם עושים – מדבירים פשפשי מיטה.
שימוש בשיטות משולבות – קיטור, שאיבה וריסוס. זו הדרך לטפל בפשפשים. כל פתרון אחר לא יעשה את העבודה.
התחייבות – התחייבות בכתב למספר ביקורי מעקב שכלולים במחיר
אחריות משמעותית – לפחות למשך שנה, אך עדיף יותר (אצלנו תקבלו יותר)
אנחנו לא יכולים לדבר בשם כל המדבירים, כי האמת היא שיש כאלה שמסתפקים באחריות של כמה חודשים בלבד, ואז… אתם לבד במערכה. אבל אצלנו בחברת הדברה בטוחה, אנחנו כל כך בטוחים בשיטות העבודה שלנו שאנחנו מספקים אחריות למשך לא פחות משנתיים! כן, קראתם נכון – שנתיים. המשמעות היא שאם חלילה הפשפשים יחזרו במהלך תקופה זו, אנחנו חוזרים לטפל בהם ללא עלות נוספת. זו לא סתם הבטחה שיווקית – זו מחויבות אמיתית ללקוחות שלנו.
בגדול אנחנו משאירים לכם חדר נקי לחלוטין מפשפשים ומכל זכר שלהם, אך יתכן שיישארו כתמים על המזרון והמצעים שנותרו מהדם שהם אכלו. מגבונים לחים לא יעזרו, ואבל זה מה שכן:
1️⃣ פזרו מעט אבקת סודה לשתייה על הכתם וחכו 15 דקות לפני שתשאבו אותה.
2️⃣ בזמן שאתם מחכים ערבבו כ-230 מ"ל מים עם כמות זהה של מי חמצן, הוסיפו לתמיסה 2-3 טיפות של סבון כלים.
3️⃣ אחרי שתשאבו את הסודה לשתייה, רססו את התמיסה שהכנתם על המזרון.
4️⃣ פזרו שוב סודה לשתייה, ותנו לה להישאר שם למשך שעה.
5️⃣ הברישו את הכתם ושאבו את האבקה.
6️⃣ לבסוף נגבו עם מטלית לחה, ואז ייבשו עם מטלית יבשה.
הכתם כבר צריך להתבהר ואף להיעלם. אם הוא לא נעלם, תוכלו לחזור על שלבים 3-6.