מפעלים רבים מוצאים עצמם מתמודדים עם שלל חרקים, מכרסמים ומעופפים. כל אלו יוצרים נזק רב, מפריעים לעבודה השוטפת ולא פעם גורמים לזריקת תוצרים. גם המפעל הנקי ביותר, שמקפיד על היגיינה בלתי מתפשרת, עלול למשוך אליו גורמים לא רצויים. הדברת מפעלים אשר מתבצעת במקצועיות ועל ידי גורם מורשה ומנוסה היא הדרך היחידה להתמודד מולם.
הגורמים המזיקים השונים לא מבדילים בין מבנה אחד לאחר. המטרה שלהם היא למצוא מקום נעים לחיות בו, שיהיה בו מזון ושתייה ומינימום סכנות. הם יכולים לחדור אל המבנה דרך חורים קטנטנים וסדקים ואם אלו קיימים, ניתן לשער שיכנסו אל המפעל.
פעולת ההדברה תתבצע בזמן הנחוץ לכך. מומלץ להכניס לתוכנית השנתית פעולות הדברה כמניעה להגעה של מזיקים ובנוסף, אם הם מופיעים יש לקרוא למדביר בהקדם האפשרי. כל ניסיון להתעלם מהבעיה יוביל להחמרה כיוון שחרקים, מכרסמים ושאר הגורמים הלא רצויים מרגישים בנוח לאחר שהתמקמו במקום ומתחילים להרחיב את משפחתם.
התייעצות עם גורם מקצועי אשר מכיר היטב את עולם המפעלים יכולה לסייע כאשר יש צורך לבצע הדברת ג'וקים במפעל, להתמודד עם נמלים, עכברים, חולדות ופרעושים. ישנו פתרון בטוח לבני האדם שמתאים לכל סוג מפעל וייצור. רק מדביר שהוכשר לבצע את העבודה יוכל לתת את הפתרון הנכון.
במקרה של מפעלי מזון ברור שישנה רגישות גבוהה וצורך להתמודד ביעילות אך בזהירות מול כל ה"אורחים" הלא רצויים. מעבר לכך שהם עלולים לפגוע במזון עצמו ובחומר הגלם, הם עלולים לגרום לכך שפס הייצור יהיה נגוע במחלות שונות. הדברת מפעל צריכה להתבצע בצורה היעילה ביותר ובלי להתמהמה לטפל בבעיה.
ברור כי במפעלים שמייצרים בהם מזון יש צורך בפתרונות ידידותיים לבני האדם. אי אפשר לבצע הדברת מפעלי מזון בצורה עצמית ובחומרים קטלניים שמזיקים לאנשים או לחיות מחמד. עם זאת, יש צורך לתכנן את הפעולה ורק לאחר ההבנה מול מה ההתמודדות אפשר לקבוע כיצד לבצע את העבודה, מה יש לכסות ומתי אפשר להמשיך בפעילות השגרתית.
המטרה של הדברת מפעלים היא לדאוג לכך שאפשר יהיה להמשיך את הייצור ללא דאגה ולאורך זמן. היום ישנם חומרים אשר גם מאפשרים לחזור לפעילות השגרתית במהירות וגם יכולים למנוע את חזרתם של ה"אורחים" אל המפעל. כדי להתמודד עם המצב יש להזמין רק מדביר שמוסמך בתחום ושיכול להוכיח את ניסיונו הקודם מול מפעלים אחרים ואפילו בתחומים דומים.
באחריותו של המדביר לקבוע את דרך העבודה הנכונה ביותר. ברור כי הדברת נמלים במפעל תהיה שונה לחלוטין מהדברה של עכברים. ברור כי הצרכים של מפעל המזון יהיו שונים מזה של מפעל הטקסטיל ולכן ישנה חשיבות למומחיות, לניסיון ולתכנון נכון של העבודה.
ישנה חשיבות רבה לעבודה תקינה של המפעל והמדביר אמנם יוכל לדאוג להרחקת כל מזיק, מכרסם או חרק, אך הוא לא יכול לדעת מתי אלו הגיעו למקום. הניטור הוא חלק בלתי נפרד מעבודת התחזוקה השוטפת של המפעל. היום ישנן מלכודות אשר יכולות להיות מפוזרות מראש ברחבי המפעל וללכוד ולהרחיק גורמים שונים. כך ניתן לבצע הדברת עכברים במפעל עוד לפני שהם יצרו נזק, ללכוד חרקים שנמצאים במחסנים ועוד.
את מה שהמלכודת תפסה יש לזהות כדי לקבל החלטה מהירה כיצד לטפל בבעיה. במקרה של עכברים קל לדעת כי מדובר במכרסם (אם כי ישנם סוגים שונים ואפשר להתבלבל בניהם), אך במקרה של חרקים אפשר לצלם אותם, לשלוח את התמונה למדביר ולבקש ממנו עצה כיצד הכי נכון לפעול.
כל מנהל מפעל אשר איחר להזמין הדברת פרעושים במפעל והדברה של מזיקים, חרקים ומכרסמים, יוכל לספר על הנזק שנוצר מכך. פעולות מנע יכולות לחסוך למפעל הרבה מאד כסף ומעבר לכך שהן מונעות זריקת סחורה, הן מונעות פגיעה במוניטין שעלולה לקרות אם כל אותם גורמים יובילו לנזקים.
הדברה בטוחה מלווה מפעלים רבים לאורך כל ימות השנה: בזיהוי, הדברה ויצירת פעולות מניעה וניטור. מדביר מקצועי יעמוד לרשותכם על פי הצורך ויסייע ביצירת תוכנית נכונה לחיסול המפגע ומניעתו.