אתם אולי יודעים איך מזהים אותם אבל לא בדיוק מבינים מה זה פקפקים. ובכן, הפקפקים עם למעשה פשפשי מיטה. זה מעין כינוי שניתן להם בתקופת המעברות שעוד משתמשים בו בבתי הכלא בארץ, והוא הגיע מהעובדה שהם מתפוצצים כשמועכים אותם. אוקי, אז הבנו מה זה, אבל מה עושים עכשיו? אנחנו בחברת הדברה בטוחה נסביר לכם קודם כל איפה לחפש אותם כדי למצוא את כולם, נסביר למה הם הגיעו בכלל וכמובן מה אפשר לעשות נגדם. אל תדאגו – יש פתרון.
בזמן שהם נחים ולא ניזונים (במהלך היום) הם מתחבאים, ואם אתם רוצים למצוא אותם תצטרכו לחפש טוב טוב – עדיף אפילו עם פנס. בחדר שנגוע בפקפקים תוכלו למצוא אותם במקומות הבאים:
✅ במסגרת, ראש ורגליות המיטה. למעשה, בכל חלקי המיטה, כי זה אזור המחייה העיקרי שלהם.
✅ בכפלים של הריפוד של המזרן או רהיטים אחרים שבחדר, כמו גם בווילונות. חפשו גם במצעים.
✅ בפינות של מגירות וארונות ועל הרגליות שלהם, צמוד לתחתית – מבפנים ומבחוץ, וגם בהברגות.
✅ בשקעים חשמליים. תיזהרו כשאתם בודקים שם כי זה עלול להיות מסוכן – עדיף לסגור את החשמל.
✅ מאחורי מסגרות תמונות או טפטים לקירות
✅ בפינות שבין הקירות לתקרה ובתוך חריצים שקיימים בקירות
הפקפקים הם טרמפיסטים שהגיעו לכל רחבי העולם בזכות היכולת שלהם לתפוס טרמפ על מזוודות של אנשים, וככה הם ככל הנראה הגיעו אליכם – עם תיק או מזוודה נגועים. לא נדיר שיש פקפקים בחדרי בתי מלון או אכסניות שלא מתוחזקים כמו שצריך, ואם ביקרתם במקומות כאלה, הבאתם איתכם את הפקפקים משם. לפי ההערכות, 20-25% מבתי המלון בעולם סובלים מבעיית פקפקים מדי שנה, לכן תמיד צריך לחפש אותם כשנכנסים לחדר, ואם מוצאים אותם, כדאי לבקש שיחליפו לכם לחדר אחר.
לרוע המזל הפקפקים פיתחו לאורך השנים עמידות כמעט לכל חומר הדברה לפשפשי מיטה, ושום דבר לא מצליח לחדור את השריון שלהם. לכן לא תוכלו לרסס את החדר עם חומר הדברה שקניתם ולקוות לטוב. יתרה מכך, מומלץ שבכלל לא תנסו לעשות את זה ובמיוחד לא על המיטה, כי זה עלול להיות מסוכן מאוד לבריאותכם. הדרך היחידה להיפטר מהפקפקים היא בעזרת מדביר פשפשים שמבין מה הוא עושה ויודע כיצד להתמודד עם הבעיה הזו.
מדביר מקצועי משתמש בקיטור לוהט כדי להשמיד את הפקפקים. זה הדבר היחידי שיכול לחסל אותם, אך כאן לא נגמר הטיפול. בשלב השני הוא ישאב את כל הפקפקים המתים ואת הלכלוך שהשאירו אחריהם (צואה בעיקר) וגם ביצים. לבסוף הוא ירסס את החדר. כן, אמרנו שחומר ריסוס לא עובד על הפקפקים, אך יש סוג אחד של חומר שיעיל נגד הצאצאים שלהם, והוא חומר מווסת גדילה (IGR). הוא למעשה לא מחסל מיד את הפקפקים הצעירים, אלא מוודא שלא יוכלו להתפתח לדרגות שמסוגלות להתרבות. כך בעצם המדביר דואג שגם אם פספס כמה ביצים, הפקפקים שיצאו מהם לא יוכלו להתפתח ולהביא פקפקים נוספים.
הדברת פקפקים זה הרבה עבודה, ועלות ההדברה מתחילה ב-500 ₪ לחדר. יתכן שצריך יהיה לטפל במספר חדרים, לכן מומלץ מאוד לדבר עם הצוות שלנו בהדברה בטוחה ולברר איזה מחיר נוכל לעשות לכם לפי מספר החדרים שדורשים טיפול. נציין שאתם מקבלים מאיתנו אחריות על ההדברה, כך שתוכלו להיות בטוחים שאנחנו נספק לכם פיתרון אמיתי ולטווח ארוך. האחריות הזו חשובה, מאחר שטיפול בפקפקים הוא לא כל כך פשוט, ולעיתים קרובות הוא מצריך ביקור נוסף.