מפעלים רבים מוצאים עצמם מתמודדים עם שלל חרקים, מכרסמים ומעופפים. כל אלו יוצרים נזק רב, מפריעים לעבודה השוטפת ולא פעם גורמים לזריקת תוצרים. גם המפעל הנקי ביותר, שמקפיד על היגיינה בלתי מתפשרת, עלול למשוך אליו גורמים לא רצויים. הדברת מפעלים אשר מתבצעת במקצועיות ועל ידי גורם מורשה ומנוסה היא הדרך היחידה להתמודד מולם.
הגורמים המזיקים השונים לא מבדילים בין מבנה אחד לאחר. המטרה שלהם היא למצוא מקום נעים לחיות בו, שיהיה בו מזון ושתייה ומינימום סכנות. הם יכולים לחדור אל המבנה דרך חורים קטנטנים וסדקים ואם אלו קיימים, ניתן לשער שיכנסו אל המפעל.
כל סוג של מפעל דורש התייחסות אחרת בהתאם לתהליכי הייצור שבו, חומרי הגלם שמצויים בו והתנאים הסביבתיים שבו. על כן יש להתאים את פתרון ההדברה למפעל באופן פרטני וליישם אסטרטגיות חיסול ומניעה שיהיו יעילות ובו זמנית תואמות לתקנות. הנה כמה דוגמאות שיראו לכם למה אנחנו בדיוק מתכוונים:
הדברה במפעלי מזון: שמים דגש חזק על ניקיון, איטום וניטור קבוע למניעת מזיקים ספציפיים ונפוצים במפעל, כמו מכרסמים ותיקנים.
הדברה במפעלי טקסטיל: ישנה חשיבות גבוהה לצמצום רמת הלחות במפעל ולאחסנה נכונה של חומרי הגלם והתוצרים, כך שניתן יהיה למנוע באופן מוחלט הימצאות של מזיקים כמו עשים ופשפשים.
הדברה במפעלי כימיקלים: יש לבחור בשיטת ההדברה באופן מוקפד על מנת שלא לפגוע בתהליכי הייצור שבמפעל באופן שעלול לסכן את העובדים והתוצרים. העדיפות היא להדברה באיוד וטיפולי מניעה.
פעולת ההדברה תתבצע בזמן הנחוץ לכך. מומלץ להכניס לתוכנית השנתית פעולות הדברה כמניעה להגעה של מזיקים ובנוסף, אם הם מופיעים יש לקרוא למדביר בהקדם האפשרי. כל ניסיון להתעלם מהבעיה יוביל להחמרה כיוון שחרקים, מכרסמים ושאר הגורמים הלא רצויים מרגישים בנוח לאחר שהתמקמו במקום ומתחילים להרחיב את משפחתם.
התייעצות עם גורם מקצועי אשר מכיר היטב את עולם המפעלים יכולה לסייע כאשר יש צורך לבצע הדברת ג'וקים במפעל, להתמודד עם נמלים, עכברים, חולדות ופרעושים. ישנו פתרון בטוח לבני האדם שמתאים לכל סוג מפעל וייצור. רק מדביר שהוכשר לבצע את העבודה יוכל לתת את הפתרון הנכון.
במקרה של מפעלי מזון ברור שישנה רגישות גבוהה וצורך להתמודד ביעילות אך בזהירות מול כל ה"אורחים" הלא רצויים. מעבר לכך שהם עלולים לפגוע במזון עצמו ובחומר הגלם, הם עלולים לגרום לכך שפס הייצור יהיה נגוע במחלות שונות. הדברת מפעל צריכה להתבצע בצורה היעילה ביותר ובלי להתמהמה לטפל בבעיה.
ברור כי במפעלים שמייצרים בהם מזון יש צורך בפתרונות ידידותיים לבני האדם. אי אפשר לבצע הדברת מפעלי מזון בצורה עצמית ובחומרים קטלניים שמזיקים לאנשים או לחיות מחמד. עם זאת, יש צורך לתכנן את הפעולה ורק לאחר ההבנה מול מה ההתמודדות אפשר לקבוע כיצד לבצע את העבודה, מה יש לכסות ומתי אפשר להמשיך בפעילות השגרתית.
מדביר טוב הוא מדביר מנוסה – כזה שזכה כבר להתמודד מול מזיקים מסוגים שונים בסביבות שונות, כולל מפעלים. הטריק הרי הוא לא רק לטפל בבעיה הקיימת, אלא למנוע אותה להבא, ובשביל זה צריך לדעת מה לחפש וכיצד לפתור בעיות שרק מדביר בעל שנים של ניסיון יוכל לאתר ולטפל בהן בזמן. הנה כמה דוגמאות לעבודות שביצענו בזמן האחרון במפעלים ברחבי הארץ:
הדברת מפעל כימיקלים באשדוד: הבעיה הייתה יונים שפלשו לתוך שטח המפעל באופן קבוע. נעשה ירי באזורים שבהם לא ניתן היה ללכוד את היונים בצורה בטוחה, והותקנו אמצעי הרחקה כמו רשתות, חוטי רטט ודוקרנים באזורים המועדים לחדירת יונים.
הדברת מפעל מזון בשדרות: ביצענו הדברה משולבת שכוללת מניעה, הדרכה לעובדים ושימוש בחומרי הדברה ידידותיים לסביבה שמיועדים באופן פרטני למזיקים שנמצאו במפעל – במקרה זה עש המזון.
הדברה במפעל תרופות בקרית מלאכי: הבעיה הייתה חולדות במפעל, מהם נפטרנו בעזרת פיתיונות רעילים שהוצבו בתוך תיבות האכלה באזורים שבהם זיהינו את רמת הפעילות הגבוהה ביותר של החולדות.
המטרה של הדברת מפעלים היא לדאוג לכך שאפשר יהיה להמשיך את הייצור ללא דאגה ולאורך זמן. היום ישנם חומרים אשר גם מאפשרים לחזור לפעילות השגרתית במהירות וגם יכולים למנוע את חזרתם של ה"אורחים" אל המפעל. כדי להתמודד עם המצב יש להזמין רק מדביר שמוסמך בתחום ושיכול להוכיח את ניסיונו הקודם מול מפעלים אחרים ואפילו בתחומים דומים.
באחריותו של המדביר לקבוע את דרך העבודה הנכונה ביותר. ברור כי הדברת נמלים במפעל תהיה שונה לחלוטין מהדברה של עכברים. ברור כי הצרכים של מפעל המזון יהיו שונים מזה של מפעל הטקסטיל ולכן ישנה חשיבות למומחיות, לניסיון ולתכנון נכון של העבודה.
ישנה חשיבות רבה לעבודה תקינה של המפעל והמדביר אמנם יוכל לדאוג להרחקת כל מזיק, מכרסם או חרק, אך הוא לא יכול לדעת מתי אלו הגיעו למקום. הניטור הוא חלק בלתי נפרד מעבודת התחזוקה השוטפת של המפעל. היום ישנן מלכודות אשר יכולות להיות מפוזרות מראש ברחבי המפעל וללכוד ולהרחיק גורמים שונים. כך ניתן לבצע הדברת עכברים במפעל עוד לפני שהם יצרו נזק, ללכוד חרקים שנמצאים במחסנים ועוד.
את מה שהמלכודת תפסה יש לזהות כדי לקבל החלטה מהירה כיצד לטפל בבעיה. במקרה של עכברים קל לדעת כי מדובר במכרסם (אם כי ישנם סוגים שונים ואפשר להתבלבל בניהם), אך במקרה של חרקים אפשר לצלם אותם, לשלוח את התמונה למדביר ולבקש ממנו עצה כיצד הכי נכון לפעול.
מניעה היא בהחלט אפשרית, זאת כל עוד מבינים כיצד לשמור על המפעל נקי ומושך כמה שפחות למזיקים. חרקים, מכרסמים וציפורים ימשיכו לרצות ולנסות להגיע למפעל, אך הרעיון הוא לא לאפשר להם ולא לתת להם סיבות לכך, וזה מתחיל בראש ובראשונה בניקיון ובחסימת הגישה שלהם למפעל. כך מצמצמים את כמות המזיקים שבמפעל באופן ניכר:
ניקיון קבוע: חשוב מאוד לנקות את כל שטחי המפעל באופן יומיומי, ולרכז את המאמצים במיוחד בחדרי האוכל, שירותים, מפלסי הייצור וחללי האחסון.
פינוי זבל: זבל הוא הדבר העיקרי שמושך מזיקים כמו ג׳וקים ומכרסמים למפעלים מכל סוג, וחשוב לשמור על פחים סגורים ומפונים באופן קבוע, בלי לחכות עד שיעלו על גדותיהם.
טיפול בבעיות איטום במבנה: חרקים ומכרסמים יכולים לחדור דרך חריצים קטנטנים, ולכן צריך להשקיע באיתור כל הפתחים הבעייתיים ואיטומם. רשתות יכולות גם למנוע חדירה של יונים לשטח המפעל.
כל מנהל מפעל אשר איחר להזמין הדברת פרעושים במפעל והדברה של מזיקים, חרקים ומכרסמים, יוכל לספר על הנזק שנוצר מכך. פעולות מנע יכולות לחסוך למפעל הרבה מאד כסף ומעבר לכך שהן מונעות זריקת סחורה, הן מונעות פגיעה במוניטין שעלולה לקרות אם כל אותם גורמים יובילו לנזקים.
הדברה בטוחה מלווה מפעלים רבים לאורך כל ימות השנה: בזיהוי, הדברה ויצירת פעולות מניעה וניטור. מדביר מקצועי יעמוד לרשותכם על פי הצורך ויסייע ביצירת תוכנית נכונה לחיסול המפגע ומניעתו.
עלות ההדברה תהיה תלויה בראש ובראשונה בחומרת הבעיה, וככל שדוחים את הטיפול, כך המזיקים זוכים להתרבות ולהתמקם וההדברה נעשית יקרה ומסובכת יותר. הצעת המחיר הזולה ביותר שתקבלו היא החל מ-300 ש״ח, אך המחירים יכולים להגיע גם לכמה אלפים בהתאם לגודל המפעל, סוג המזיקים ותדירות הטיפולים הנדרשת. אנחנו ממליצים בחום להשוות בין הצעות המחיר השונות שתקבלו מהמדבירים המובילים בארץ, ותוכלו לקבל את הצעת המחיר שלנו כבר עכשיו ובחינם.