אין דבר מגעיל יותר מאשר חולדות בביוב שעולות לתוך הבית עם כל הזבל והסירחון שמגיע משם. הן גם מסוכנות, כי הן מעבירות מחלות והורסות את צנרת, אבל אל דאגה. אנחנו בחברת הדברה בטוחה מתמחים בטיפול יסודי ומקצועי בבעיית החולדות בביוב, תוך שימוש בשיטות מתקדמות ובטוחות שמבטיחות פתרון אמיתי ומיידי לטווח ארוך. נגלה לכם כבר עכשיו איך אנחנו עושים את זה, כמה זה יעלה לכם ועוד דברים שלא ידעתם על הקשר שבין החולדות לביוב.
המחיר להדברת חולדות בביוב מתחיל מ-250 ₪, אך המחיר הסופי תלוי בהיקף הבעיה ובסוג הטיפול הנדרש. תוכלו לראות כאן מחירון שהרכבנו במיוחד לנושא זה, עם כל הפתרונות שאנחנו מספקים כדי לספק לכם שקט נפשי.
שירותי הדברה לחולדות בביוב | עלות השירות |
🐁מחיר הדברה בסיסית נגד חולדות בביוב
הדברה עם פיתיונות רעילים, כולל בדיקה מקיפה של מערכת הביוב וביקורת לאחר שבוע. |
החל מ-250 ₪ |
🚫מחיר שסתום אל חוזר לאסלה
המחיר הוא לשסתום בלבד, לא כולל התקנה, ומשתנה בהתאם לקוטר השסתום (4-6 צול). |
550 – 750 ₪ |
🚽מחיר התקנת שסתום אל-חוזר באסלה
התקנה מקצועית של שסתום שמונע מהחולדות את האפשרות לעלות מהביוב דרך האסלה. |
החל מ-200 ₪ |
⭐מחיר חבילה משולב: הדברה + שסתום + התקנה
הפתרון המומלץ והמקיף ביותר, שמוודא שלא תהיה לכם שוב מכת חולדות מהביוב. |
החל מ-950 ₪ |
אפשר למצוא חולדות כמעט בכל מקום שבו חיים בני אדם, והן למדו כיצד לחיות לצידנו כמעט מבלי שנשים לב אליהן. לכן חשוב להיות ערים לסימנים שמעידים על הימצאותן, כך שתוכלו לטפל בבעיה בזמן ולפני שהיא מחמירה, כי חולדות מתרבות מהר יותר ממה שאתם מדמיינים. הסימנים הבאים צריכים להדליק לכם נורה אדומה ולאותת לכם שיתכן שישנה בעיה:
1️⃣ רעשים מחשידים מהאסלה – בעיקר בלילה
בשעות הלילה, כשהבית שקט, אפשר לשמוע את החולדות נעות במערכת הביוב. הרעשים יכולים להישמע כמו שריטות, רשרושים, או אפילו ציוצים קלים. החולדות פעילות בעיקר בין חצות ל-4 לפנות בוקר, כשהן בטוחות שכולם ישנים, אז אם אתם שומעים רעשים שכאלה באופן קבוע ובמיוחד בשעות אלו, זה סימן מובהק לנוכחותן ושכדאי לבצע הדברה בביוב.
2️⃣ גללים של חולדות סביב האסלה או בחדר האמבטיה
קקי של חולדה זה סימן ההיכר הברור ביותר לנוכחותה. הגללים נראים כמו גרגירי אורז שחורים באורך של 10-20 מ"מ, ולרוב תמצאו אותם במקבצים קטנים. כשהם טריים הם רכים ובצבע כהה, ואילו גללים ישנים יותר מתקשים ומאבדים מצבעם. אם אתם מוצאים גללים טריים מדי יום, זה סימן ברור לכך שיש חולדה שכבר עלתה מהביוב לבית שלכם וחיה יחד איתכם ללא ידיעתכם.
3️⃣ סימני כרסום על צנרת פלסטיק (PVC)
שיני החולדות גדלות בלי הפסקה, ולכן הן חייבות לכרסם כל הזמן דבר מה כדי להשחיז אותן. הן אמנם לא יכולות ליצור חורים בצנרת ממתכת, אך אם יש לכם צנרת PVC, בזה הן בהחלט יכולות לנגוס. סימני הכרסום נראים כמו חריצים קטנים ומקבילים, שיכולים להתפתח לחורים של ממש אם החולדה נחושה מאוד. בדקו את הצנרת מתחת לכיורים, באזור האסלה, ובכל מקום שבו יש צנרת חשופה, ובדקו שאין חורים שהחולדות יצרו.
4️⃣ דיווחים משכנים על חולדות
מערכת הביוב בבניין משותפת לכל הדיירים, ולכן בעיית חולדות אצל שכן אחד מעידה על סיכון ממשי לכל הדיירים. אם שכנים מדווחים על חולדות שהגיעו לדירות שלהם מהאסלה זה סימן אזהרה לכך שהבעיה עלולה להגיע גם אליכם בקרוב, ובמקרה שכזה, מומלץ לבצע בדיקה מקיפה של מערכת הביוב בכל הבניין. אם השכנים יטפלו בבית שלהם לפניכם, החולדות לא ייעלמו – הן פשוט יחפשו דירה אחרת, וזו תוכל להיות הדירה שלכם.
חולדות מגיעות למערכת הביוב דרך פתחי ביוב שלא סגורים, תעלות ניקוז או סדקים ופתחים בצנרת ישנה וחשופה. מהרגע שבו הן מתמקמות במערכת הביוב, הן מתחילות לעקוב אחרי ריחות של שאריות מזון ופסולת אורגנית שמגיעים מהבתים, וכך הן מוצאות את דרכן אל מערכות הצנרת שמובילות ישירות אל הבית. מה שמדאיג במיוחד זה שהחולדות לא רק מבקרות מפעם לפעם בביוב, אלא הן הופכות אותו לבית שלהן. הנקבה יכולה להמליט שם עד 12 גורים בכל המלטה, והיא עושה את זה 6 פעמים בשנה. הגורים מגיעים לבגרות מינית כבר בגיל 3-4 חודשים, כך שתוך זמן קצר יחסית יכולה להיווצר מושבה שלמה של חולדות בביוב שלכם.
בראש ובראשונה מערכת הביוב מספקת לחולדות סביבה חמה ולחה בטמפרטורה קבועה כל השנה – תנאים מושלמים עבור מכרסמים ולמעשה כמעט לכל יצור חי. שנית, הביוב מציע לחולדות שפע של מזון – שאריות מזון שנשטפות במים, חומר אורגני מהאסלה (אתם יודעים על מה אנחנו מדברים) ואפילו ג'וקים שחיים בביוב. על אף שהמים בביוב מטונפים, זה לא מפריע כל כך לחולדות, כי גופן מוגן מפני חיידקים שקיימים במים המזוהמים. הן שותות את המים של הביוב בלי בעיה, ובעוד שבחוץ הן צריכות לחפש מקורות מים, בביוב הן מוצאות מים בשפע וללא שום הגבלה. כל אלה הופכים את הביוב לגן עדן של ממש לחולדות, ומקום מושלם להתרבות ולחיות בו לאורך שנים.
החולדות יכולות לטפס במעלה הצנרת בעזרת הציפורניים החדות שלהן, ואולי אפילו תופתעו לגלות שהמים שיורדים לביוב לא מפריעים לחולדה, כי היא גם שחיינית מוכשרת מאוד. היא תבחר בדרך כלל את הצנרת הגדולה ביותר שתמצא, שהיא הצנרת שמובילה לאסלה, כך למעשה חולדה נכנסת לתוך הבית והיא יכולה לעצור את הנשימה שלה למשך 3 דקות, שזה די והותר זמן כדי לשרוד הורדה של מים באסלה.
כמובן שצריך להדביר את הביוב, אבל זה לא מספיק. גם אם נחסל את החולדות שנמצאות כרגע במערכת הביוב שלכם, חולדות חדשות ימצאו לשם דרכן בסופו של דבר. לכן הפתרון הבטוח ביותר הוא התקנת שסתום אל-חוזר באסלה. תחשבו על זה כמו על "דלת חד כיוונית" שמותקנת בצינור האסלה. הוא מאפשר למים ולפסולת לזרום החוצה, אבל נסגר באופן אוטומטי ומונע מחולדות לטפס חזרה פנימה. ההתקנה פשוטה יחסית ואינה דורשת שום שינוי במערכת האינסטלציה הקיימת. אם תרצו לחסוך, תוכלו לרכוש את השסתום באופן עצמאי ולהזמין אותנו להתקנה והדברה בלבד.
התשובה הקצרה היא: מיד כשאתם מזהים את הסימנים הראשונים לנוכחות חולדות בביוב יש להזמין הדברת חולדות. חולדות נושאות איתן מחלות מסוכנות כמו לפטוספירוזיס, סלמונלה וטיפוס, וכל יום שעובר ושיש חולדה בסביבתכם מגדיל את הסיכון שלכם להידבק. בנוסף וכפי שכבר ציינו, חולדה אחת יכולה להפוך למושבה שלמה תוך חודשים ספורים, והטיפול במושבה גדולה מורכב ויקר הרבה יותר מטיפול בחולדות בודדות. החולדות האלה לא ייעלמו מעצמן – הן צריכות שיבוא מישהו שיחסל ויסלק אותן.
השיטה העיקרית היא פיזור פיתיונות רעילים מיוחדים שמותאמים לתנאי הביוב, ישירות בתוך הביוב. הפיתיונות עטופים בשכבת פוליאתילן עמידה למים, מה שמבטיח שהרעל לא יתמוסס במגע עם המים בביוב ויישאר אפקטיבי לאורך זמן. מאחר שהחולדות תמיד מחפשות מזון ומשהו לנגוס בו את השיניים, הן מוצאות את הפיתיונות בקלות, מכרסמות את שכבת הפוליאתילן, וכך מגיעות לרעל שבפנים.
הרעל שאנחנו משתמשים בו בהדברה בטוחה הוא מסוג אנטיקואגולנט – חומר שמונע את קרישת הדם. הוא פועל יחסית באיטיות וגורם למוות של החולדה תוך 3-5 ימים. השימוש ברעל איטי הוא מכוון, מכיוון שהוא מונע מהחולדות לקשר בין המוות של חברותיהן לבין הפיתיון, וכך הן ממשיכות לאכול ממנו מבלי לדעת מה הוא עושה להן. כמובן שהרעלים שאנחנו משתמשים בהם מאושרים על ידי המשרד להגנת הסביבה ובטוחים לשימוש במערכות הביוב.
מבחינה טכנית, בבית פרטי מערכת הביוב פשוטה יותר ומבודדת, מה שמקל על איתור נקודות החדירה של החולדות ועל הטיפול בהן, כמו גם על מניעת הבעיה בעתיד. לעומת זאת כשמדובר בבניין, מערכת הביוב היא מורכבת יותר, אך למזלם של הדיירים האחריות על ההדברה נופלת על ועד הבית ולא על הדייר הפרטי. כמובן שזה לא תקף להתקנת שסתומי אל-חוזר באסלות, אך תוכלו לעשות דרכנו רכישה משותפת לכלל דיירי הבניין במחיר משתלם – שווה להתקשר ולברר.