אף אחד מאתנו לא אוהב אותם – את המזיקים שפוגעים בין היתר בצמחים (טוב אולי חוץ מהזואולוגים). החרקים פוגעים בכל המשקים החקלאיים ומחבלים בטעם של הפירות והירקות בשל הצורך בהדברה. כאשר החלו לבצע הדברה השתמשו רק בשיטה הכימית, הדברה זו הובילה להתפתחות זנים חדשים של מזיקים שהפכו להיות עמידים בפני ריסוס. הזנים נהיו חזקים ועמידים והובילו לכך שלא הייתה ברירה ונוצר צורך למצוא פתרונות אחרים שיפגעו בהם ולא יגרמו להם לפתח עמידות. סיבה נוספת שהובילה לצורך בפיתוח שיטות אחרות היא הרעילות של חומרי הריסוס. החומרים הכימיים רעילים לצמחים, לבני האדם ולבעלי החיים. חומרי הריסוס שנמצאים בחומרים הכימיים חודרים לירקות ולפירות ואף מחלחלים לאדמה ומגיעים למים.
לקבלת ייעוץ והצעת מחיר חייגו לטלפון:
כדי להתמודד עם ההשלכות הכבדות של ההדברה הכימית השקיעו החוקרים והמדענים זמן ומחשבה וכך נולדה ההדברה הביולוגית שגורמת להשמדת המזיקים על ידי שימוש באויבים הטבעיים שלהם. אותם אויבים מסייעים לטבע לשמור על איזון ובאמצעות ההדברה הביולוגית גם האדם ובעלי החיים מרוויחים מכך.
הפעם הראשונה בה היה שימוש בהדברה ביולוגית הייתה כבר בשנת 1887, בשנה זו גרמו המזיקים נזק עצום לענף ההדרים בארה"ב. המדענים גילו שבאמצעות חיפושית שנמצאת באוסטרליה ניתן להשמיד את המזיקים שפגעו בהדרים.
דוגמה נוספת היא שימוש בצרעות לצורך פגיעה בזבובי המנהרות שמזיקים לפרחים ופירות. הצרעות מטילות את הביצים ברימות (זחלים) של הזבובים, גורמות ליובש ומחסלות אותם, בצורה זו ניתן לשמור על הפירות והפרחים מפני השמדה. בעיה משמעותית היא שיש זנים של צמחים שמגיעים מארצות אחרות ואזורים אחרים כך ששתילתם במקום חדש, מקום בו לא נמצאים האויבים הטבעיים הופכת לבעייתית. כדי לפתור את הבעיה יש לייבא גם את הגידולים וגם את האויבים הטבעיים שלהם.
חומרי ההדברה בהם משתמשים המדבירים כוללים: צמחים, מינרלים, בקטריות ובעלי חיים. גורמים נוספים שיכולים לפגוע במזיקים מכונים בשם: "גורמים אביוטיים" והם יכולים להיות למשל: קרינה, יובש, מזג אוויר קיצוני, מליחות, מחסור בחמצן, אור ומזון, טריפה ותחרות.
דוגמה להדברה ביולוגית היא שימוש בצמחים שדוחים את החרקים, בין הצמחים הללו ניתן לציין את ציפורן החתול שדוחה רכיכות. דוגמה נוספת להדברה ביולוגית היא כיסוח צמחים שגורמים למכרסמים להיעלם מהשטח. דרך נוספת להדברה ביולוגית כוללת שימוש בהורמונים שמדכאים התרבות של מזיקים.
החומרים נכנסים למערכת העיכול של המזיקים ובמידה שהנקבה בהריון הם עוברים לצאצאיה. יתרונות נוספים של ההדברה הביולוגית הם שהיא גורמת לפחות שינויים גנטיים מאשר הדברה הכימית והיא פוגעת רק במזיק המסוים ולא בשאר האורגניזמים שנמצאים בסביבת ההדברה. כמו כן, ההדברה פועלת גם כאשר משתמשים בכמות קטנה ונעלמת במהירות כך שהשיטה מונעת זיהומים.
התוצאות של ההדברה הביולוגית מוכיחות כי מדובר על שיטה יעילה שאינה פוגעת בכדור הארץ. בשל הצלחתה של השיטה היא הפכה לפופולארית ביותר.
לשמחתנו, היום ניתן לחסל את המזיקים בקלות וכל מה שצריך לעשות הוא ליצור קשר עם חברה איכותית שמתמחה בהדברה ביולוגית וליהנות מבית נקי ממזיקים.