כל לול בישראל מחויב לעבור הדברה בהתאם לחוק ולהרחיק ממנו מזיקים שעשויים לפגוע בתרנגולות או הביצים ולהסב נזקים תברואתיים חמורים המועברים גם לאדם. אצלנו בחברת הדברה בטוחה תקבלו פתרונות מקיפים ומתקדמים נגד כל מפגע שמאיים על שלוות הלול תוך הימנעות מכל מטרד אפשרי. אנו מבצעים כל הדברת לול בחומרים ידידותיים לסביבה בלבד, ללא פגיעה בתרנגולות, האדם או הסביבה. פנו אלינו ונגיע אליכם לכל מקום בארץ, במחיר הכי משתלם.
בעולם החי, מיקרואורגניזמים שונים נוטים להימשך זה לזה, מה שמוביל למפגשים בין צורות חיים שונות שלא בהכרח תואמות זו לזו. כך עלולים עופות הלול לסבול ממזיקים שונים המפיקים מהם תועלת והם מסכנים בנוסף את בריאות האדם באופן חמור, כמו גם את פרנסתו של הלולן. מאחר והלול הוא קרקע פוטנציאלית למכלול מזיקים רחב שמתעניין בגוף התרנגולת, בביצים, בלשלשת ובמזון שלה, חשוב לבצע הדברת לול תקופתית שתמנע כל הימצאות מזיקים ותקטול מיד את אלו שכבר קיימים.
סרטון לפני ביצוע הדברה בלול גדול
רק מדביר מורשה שרכש ניסיון רב בהדברת מזיקים פוטנציאליים בלולי תרנגולות יודע היטב כיצד לפעול כדי להבטיח 100% תוצאות, מבלי לפגוע בתרנגולות עצמן. המדביר יבחר תמיד בתכשירי הדברה שמתאימים למקום עצמו ולחומרת ההתפרצות, תוך הבאה בחשבון של גודל הלול, כמות העופות, כמות ההטלות, קשיי הגישה ונתונים גיאוגרפיים ואקלימיים.
ההדברה היא לעולם הדברה ירוקה, המתבססת על חומרים כמו תבלינים, שמנים אתריים, אמצעים אלקטרוניים ושיטות ביולוגיות, לרבות תכשירים ברעילות נמוכה שפותחו למטרות הדברה באזורים שבהם לא ניתן להשתמש בכימיקלים. חשוב לציין שכל פעולה מטעם המדביר, אמורה להפריע כמה שפחות לשגרת הלול.
בארץ פועלים מאות סוגים שונים של מזיקים, אך לא כולם ששים להגיע ללול העופות. אז מיהם בעצם המזיקים שנגדם צריך להדביר את הלול?
המזיקים הנפוצים בלולים הם חרקים ותולעים שניזונים מפסולת הלול בעיקר, או טפילים שקיימים על גופם של העופות. מזיקים אלו יכולים להיות גם חיות הסביבה הקרובה, כמו למשל עקרבים, נחשים ומכרסמים.
להדברת מכרסמים בלול – יש לפזר מלכודות ברדיוס מסוים מהלול, שנקבע בהתאם למאפייניו ומאפיינים נוספים בסביבה.
להדברת זבובים – יש לרסס קוטלי מגע ומאכל בכל אזורי המנוחה הטיפוסיים.
להדברת רימות – תולעים ורימות מסוגים שונים מודברים ע"י הרטבת לשלשת התרנגולות וריסוס יסודי.
להדברת נמלים/ תיקנים/ זוחלים נוספים – המדביר יניח מלכודות שלוכדות או משמידות כל אחד מהמזיקים הללו. בנוסף אפשר להשתמש בתרסיס קוטל מגע.
משרד החקלאות ופיתוח הכפר קובע קריטריונים רבים להקמה ותפעול לולים, כולל הנחיות מחמירות ביותר להתנהלות הלולנים. ועם זאת, לשאלה כל כמה זמן צריך להדביר את הלול אין תשובה אחידה. זאת מפני שאמצעי ההדברה נגד כל סוג מזיק עשויים להתפוגג בזמן שונה ולכן חשוב להימצא בקשר עם חברת הדברה מיומנת, שתספק הדברה תקופתית בהתאם למיפוי המקום וסוגי המזיקים הפוטנציאליים שלו. אצלנו תוכלו לקבל מעטפת מקצועית מלאה להדברה מונעת, כולל טיפול מיידי בכל מזיק שתקף את הלול.