עקיצות פרעושים

עקיצות של פרעושים – למה הן מגרדות, איך מזהים אותן, למה הפרעושים בכלל עוקצים, האם העקיצות מסוכנות לאדם ולבעלי חיים, כיצד מטפלים בהן ומה ההבדל ביניהן לבין העקיצות של הפרעושים לעקיצות של הפשפשים? על כל השאלות האלה תקבלו כבר עכשיו מענה מפורט.

איך מזהים עקיצות פרעושים על הגוף?

העקיצות של החרקים האלה עלולות להיראות כמו עקיצות של חרקים אחרים, למשל יתושים או פשפשים. אך אפשר להבדיל בין כולם אם מכירים את הסימנים שמעידים על עקיצות הפרעושים:

עקיצות ברגליים – העקיצות בדרך כלל לא יעברו את גובה הברך.

כמות רבה של עקיצות – פרעושים נוטים לעקוץ בכמויות גדולות, לכן תראו מקבץ של עקיצות על הרגל.

נעקצתם אחרי שהייה בחוץ – לרוץ הפרעושים יחכו לכם בדשא או באדמה שבחצר.

נעקצתם אחרי שהלכתם על שטיח – בתוך הבית הפרעושים בדרך כלל מסתתרים בין סיבי השטיחים.

נעקצתם אחרי שהכלב ישב עליכם – אם יש פרעושים על הכלב שלכם, הם יכולים לקפוץ אליכם ישירות ממנו.

 

נעקצתם על ידי פרעוש? מה עושים?
זיהוי עקיצות של פרעושים מעכשיו לעכשיו – לחצו כאן
ייעוץ בחינם ע"י מדביר עם רישיון המשרד להגנת הסביבה
שירות בפריסה ארצית רחבה


לפרטים ובירורים חייגו:
055-970-5878

עקיצות פרעושים

איך נראות עקיצות של פרעושים בגוף?

– עקיצה נפוחה – מיד אחרי העקיצה תיווצר בליטה קטנה על העור.

– כמות גדולה של עקיצות – יהיו לרוב מספר עקיצות, שיכולות להופיע בקו ישר או במקבץ.

– עקיצות ברגליים – בדרך כלל העקיצות יהיו על הרגליים, ובייחוד בכפות הרגליים, בעקבים ובשוקיים. לעיתים רחוקות העקיצות יהיו מעל לברכיים, זאת אלא אם כן אתם מעבירים זמן רב בישיבה או בשכיבה באזור שבו יש פרעושים.

ביכולתכם לשלוח אלינו תמונה לוואטסאפ של הדברה בטוחה, ונוכל לסייע לכם לזהות את העקיצות ולוודא האם אכן מדובר בפרעושים או במזיקים אחרים.

 

    לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-970-5878 או השאירו פרטים

     

    למה פרעושים עוקצים?

    בדרך כלל הפרעושים מעדיפים לעקוץ בעלי חיים, אך אם אין באזורן חיה שהם יוכלו למצוץ את הדם שלה, הם ינשכו כל יונק שבסביבה, כולל בני אדם. כמה מהגורמים שמושכים אותם לנשוך אתכם הם:

    √ חום הגוף שלכם.

    √ הנשימה שלכם (פליטת פחמן דו-חמצני).

    √ הליכה על האזורים שבהם יש פרעושים – הרעידות ברצפה ובאדמה גורמות להם לקפץ עליכם.

     

    ההבדל בין עקיצות פרעושים לעקיצות פשפשים

    גם פרעושים וגם פשפשים יכולים לעקוץ אתכם באופן מעט זהה, ומי שלא מכיר את ההבדלים הקטנטנים בין אופי העקיצות עלול לחשוב שמדובר במזיק הלא נכון. מדביר מוסמך יכול לעזור לכם לזהות את העקיצה בהצלחה ולהבין מה הוא המזיק שחדר לבית שלכם. חשוב לדעת להבדיל בין השניים האלה, מכיוון שעלות הדברת הפרעושים הרבה יותר נמוכה מעלות הדברת הפשפשים.

    מאפייני העקיצות עקיצות של פרעוש עקיצות של פשפש
    צורת העקיצות בליטות אדומות קטנות עם הילה סביבן בליטות אדומות עם נקודה כהה במרכזן
    גודל העקיצות קטנות יותר גדולות יותר
    מיקום העקיצות מרוכזות באזור כפות הרגליים, הקרסול והשוק מפוזרות ברחבי הזרועות, הגב והבטן, ולמעשה כל אזור שהיה חשוף בשינה
    מה עושות העקיצות יוצרות תחושת גירוד וגם דלקת גורמות לתחושת גירוד / צריבה
    מתי מופיעות העקיצות לרוב אחרי הליכה או שהייה בדשא או על שטיח לרוב אחרי שכיבה במיטה או על ספה (בשעות הלילה)

     

    סוגי הפרעושים העוקצים

    תאמינו או לא, אבל יש כמה סוגים של פרעושים בעולם ולא רק סוג אחד ומיוחד. סביר להניח שתיתקלו בעיקר בפרעושים שתוקפים יונקים קטנים, כמו כלבים, חתולים ומכרסמים, אולם היזהרו שלא להיעקץ גם על ידי סוגים אחרים ופחות נפוצים בסביבה העירונית:

    פרעוש האדם (Pulex irritans) – טפיל של יונקים גדולים, שעל אף שמו, האדם הוא לא מטרתו העיקרית. נפוץ בעיקר ברפתות, אורוות וכדומה.

    פרעוש הכלב (Ctenocephalides canis) / פרעוש החתול (Ctenocephalides felis) – אלו הם שני סוגים שונים של פרעושים, אולם הם הפרעושים שככל הנראה קיימים אצלכם בבית.

    הפרעוש החודר – (Tunga penetrans) – הנקבות חודרות לתוך העור בעת הרבייה, מה שמסכן בחדירת טטנוס לפצע או בהיווצרות זיהום חמור.

     

    למה עקיצות פרעושים מגרדות?

    כשהפרעושים מחדירים את הרוק שלהם למחזור הדם, הגוף מתייחס אליו כאל אלרגן. מערכת החיסון שולחת את הכימיקל היסטמין לאזור העקיצה כדי לסלק את אותו אלרגן מהגוף, וההיסטמין הוא זה שלמעשה גורם לגירודים ולנפיחות. רוב האנשים אלרגיים לעקיצות הפרעושים.

     

    האם העקיצות מסוכנות לאדם?

    העקיצות האלה לא גורמות לשום נזק לטווח ארוך או קצר, והן בסך הכול מטרד שלא מהווה בעיה בריאותית חמורה. עם זאת, במקרים מסוימים העקיצות בהחלט יכולות להיות מסוכנות, אם למשל הפרעושים יעבירו מחלות בין יונקים אחרים אליכם. מצבים שכאלה עלולים אפילו להיות חמורים וקטלניים. בין המחלות האפשריות ניתן למנות את:

    √ טיפוס מוריני – מועבר דרך צואת הפרעושים שחודרת לעור או נשאפת על ידי הפה או האף.

    √ מחלת שריטת החתול – נפוצה בחורף ובסתיו ומועברת על ידי עקיצת פרעוש שעקץ חתול נגוע (בעיקר גורים).

     

    עקיצות פרעוש בבעלי חיים, תינוקות ונשים בהריון

    העקיצות עלולות להיות מסוכנות אף יותר לבעלי החיים שלכם, וגם לתינוקות ולנשים בהריון. אם אתם שמים לב לתסמינים הבאים, חובה לפנות לייעוץ של וטרינר או רופא בהתאם לנעקץ:

    חיות מחמד – באופן כללי חיית המחמד היא המוקד שמושך את הפרעושים, ולכן מומלץ לקחת אותה לווטרינר ולטפל בה מיד וללא דיחוי, לצד הדברת הבית. הפרעושים מאמללים את חיי חיית המחמד שלכם, שמתגרדת בלי הפסקה ואף פוצעת את עצמה.

    תינוקות – תינוק עלול לפתח תסמיני אלרגיה עקב העקיצה, יחד עם כאב ראש וחום גבוה, ולעיתים אף יסבול כאבים. בכל מקרה של עקיצה שכזו כדאי לפנות לרופא הילדים.

    נשים בהריון – חיידקים שעלולים להיות מועברים דרך הפרעושים יכולים לסכן את העובר ולגרום למומים מולדים. נשים בהריון חייבות להיזהר מפרעושים ולדאוג להזמין הדברה מקצועית נגד פרעושים כמה שיותר מהר!

     

    עקיצות פרעושים לבני אדם – ברוב המקרים לא צריך טיפול

    העקיצות האלה לא דורשות טיפול מיוחד, ומספיק למרוח עליהן משחה אנטיהיסטמינית שתסייע להפחית את תחושת הגרד ואי הנוחות. עם זאת, מומלץ מאוד לפנות לגורם רפואי מוסמך במידה ואתם סובלים מתסמינים חמורים שמתפתחים עקב העקיצה, כמו למשל:

    √ תגובה אלרגית

    √ חום גבוה

    √ כאבי ראש

    √ כאבים ברחבי הגוף

     

      לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-970-5878 או השאירו פרטים

       

      עקיצות פרעושים תרופות סבתא שכדאי להכיר

      יש כמה דברים פשוטים שאתם יכולים לעשות בבית כדי להקל על הגרד, הנפיחות ואי הנוחות:

      1. קרח – הקרח יכול להאט את זרימת הדם לאזור העקיצה, מה שיפחית את הדלקת, הכאב, הנפיחות והגירוד. כסו קרח עם מגבת והניחו על אזור העקיצה למשך 10 דקות.

      2. ג'ל אלוורה – הג'ל מכיל חומצה סליצילית, שמסייעת להפחית את הגירוד והכאב. מרחו את הג'ל ישירות על העקיצה.

      3. תה קמומיל – פרחי הקמומיל היבשים שבתה מכילים טרפנואידים ופלבונואידים, שהם כימיקלים טבעיים שנחשבים לאנטיהיסטמינים. השרו שקית תה קמומיל בכוס מים רותחים למשך 20 דקות ולאחר מכן לחצו אותה על העקיצה למשך 10 דקות (דאגו לספוג את הנוזלים שיזלגו). תוכלו להשתמש באותה שקית תה מספר פעמים ביום.

      4. דבש – הדבש מכיל אנזים שנקרא קטלאז, אשר שמסייע להרגיע דלקות מזעריות. פשוט מרחו מעט דבש על העקיצה, ואפשר לכסות עם פלסטר כדי למנוע בלגן.

      5. שיבולת שועל – טחנו את שיבולת השועל לאבקה וערבבו אותה עם מים חמים עד שמתקבלת מעין משחה עיסתית. מרחו את אותה משחה על העקיצה כך שתכסה אותה באופן מלא, השאירו אותה שם למשך 10 דקות ולאחר מכן נגבו אותה עם מגבת נקייה.

       

      * המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא. אם נעקצתם על ידי פרעושים או על ידי כל חרק אחר ופיתחתם תסמינים שאינם שגרתיים, מומלץ לפנות לגורם רפואי לקבלת הטיפול המתאים.

      המאמר נכתב על ידי ערן קיוותי

      מדביר מוסמך בעל רישיון שטח פתוח מספר 2093

      ערן קיוותי בעלים של חברת הדברה בטוחה חי ונושם את תחום ההדברה כבר למעלה מעשור, בעל רישיון הדברה מורחב למבנים ושטחים פתוחים, מבצע את כל סוגי ההדברות עם חומרים מאושרים על ידי המשרד להגנת הסביבה. מתן ייעוץ בתחום ההדברה לעסקים ומוסדות, שירות מכל הלב ומענה מקצועי לכל שאלה ללא התחייבות.

      מומחה להדברת כל סוגי המזיקים והמכרסמים

      אנחנו פה בשבילכם, השאירו פרטים ותגלו חוויית שירות אחרת

        whatsapp
        להצעת מחיר אטרקטיבית חייגו:
        📞 055-970-5878
        whatsapp
        call