למה חומרי הדברה מסוימים עלולים לסכן את בריאותו של התינוק שלכם, איך אפשר להדביר את הבית מבלי להשתמש בהם ומה צריך לעשות במקרה שחייב לרסס את הבית עם רעלים? הכנו לכם מדריך קצרצר עם כל התשובות לשאלות החשובות האלה.
רבים שמזמינים דרכנו שירותי הדברה מתלבטים האם בכלל כדאי להם לעשות זאת, מכיוון שלמיטב ידיעתם, הדברה עלולה להיות מאוד מסוכנת לתינוקות. אמנם זה נכון שיש כימיקלים להדברה שיכולים להיות מסוכנים לבריאותו של התינוק, אך לא כל הדברה בבית עם תינוק נעשית עם כימיקלים. למעשה, ישנן לא מעט שיטות הדברה שלא חושפות את התינוק כלל לרעלים, ואנחנו בחברת הדברה בטוחה תמיד דוגלים בשימוש בשיטות אלו.
חומרי ההדברה הכימיים מסוכנים למעשה לכל אחד – גם לאנשים בוגרים. עם זאת, הילדים חשופים להם יותר מכיוון שהם קרובים יותר לרצפה, שם המדבירים מיישמים אותם. תינוקות אפילו זוחלים עליה עם ידיים חשופות, ונוטים להכניס את ידיהם לפה. כך הם למעשה עלולים לבוא במגע ישיר עם חומר ההדברה באופן שכלל אינו מומלץ. יחד עם זאת, מערכת החיסון של התינוקות עוד לא התפתחה במלואה כך שאין לגופו של הילד שום דרך להגן על עצמו. אך הדברה ורעל הם לא מילים נרדפות, וכמעט תמיד יש פתרון הדברה זמין שלא מערב כימיקלים רעילים ולא מסכן את בריאותו של הילד.
ישנם עשרות סוגים של מזיקים שיכולים לפקוד את הבית שלכם, וכל מזיק דורש פתרון הדברה אחר. חלקם אכן דורשים ריסוס, למשל התיקן האמריקאי, אך חלקם האחר דורש הדברה מסוג אחר שכלל אינה מפזרת רעלים באוויר ואפילו לא ברצפה. דוגמה נהדרת לכך היא הדברת נמלים – מדבירים רבים בוחרים לרסס בית שנגוע בנמלים, אולם הפתרון היעיל והבטוח יותר הוא שימוש בפיתיונות ג'ל לצורך הכחדתם. היתרון העצום של הפיתיונות האלה הוא היכולת שלהן לחסל את הקן מבפנים, כשהנמלים מאכילות בפיתיון את המלכה, וכשהיא מתה הקן מתפזר ומפסיק לתפקד. אמנם הפיתיון רעיל, אך מציבים אותו הרחק מהישג ידם של הילדים.
יש עוד מזיקים רבים שמאפשרים לנו להימנע מביצוע ריסוס בבית עם תינוקות, וביניהם גם מכרסמים. רבים התרגלו להאמין שכדי להדביר עכברים וחולדות צריך לפזר רעלים על הרצפה, אך זוהי דרך אינה אחראית כלל וכלל לחסל את המזיקים האלה. ראשית יש לנסות ללכוד אותם, ורק אם זה לא התאפשר או אם יש כמות גדולה שלהם, יש להציב פיתיונות רעילים בתוך תיבות האכלה סגורות בלבד. התיבות האלה למעשה מונעות אפשרות של גישה לרעל לכל מי שאינו מכרסם קטן, וזה כולל ילדים קטנים.
כפי שציינו קודם לכן, ישנם מקרים שבהם אי אפשר להימנע מריסוס, ואותו ריסוס אכן יכלול חומרים כימיים שעלולים לפגוע בבריאותו והתפתחותו של התינוק. אנחנו מודעים לבעיה זו ולכן עושים כל שביכולתנו כדי למנוע את הנזקים הפוטנציאליים לבריאותו של ילדכם. ראשית, אנחנו בוחרים בחומרי הדברה שמאושרים על ידי המשרד להגנת הסביבה בלבד, וכאלה שברמת רעילות נמוכה ואשר אינם מתנדפים לאוויר. שנית, אנחנו מדריכים אתכם בנוגע למשך הזמן שבו עליכם לשהות מחוץ לבית, כשבדרך כלל ניתן לחזור 4 שעות אחרי ריסוס בבית עם תינוק ללא שום חשש לבריאותו.
חשוב לתכנן את ההדברה כך שתוכלו לשהות מחוץ לבית לפרק זמן מספק, מבלי להיכנס ללחץ או לדאגה. יש לנו מספר המלצות עבורכם להזדמנויות מושלמות לביצוע ההדברה:
כשאתם מתכננים ביקור אצל המשפחה – נצלו את הביקור המתוכנן כדי לבצע את ההדברה. זה זמן מצוין כי ממילא תשהו במקום אחר למשך מספר שעות.
בזמן הטיול היומי בחוץ – אם אתם רגילים לצאת לטיול ארוך עם העגלה, תאמו את ההדברה לשעות אלו. התינוק נהנה מהשגרה המוכרת שלו, ואתם יכולים להאריך מעט את הטיול בפארק או בקניון ממוזג.
בזמן פעילות מתוכננת כמו חוג או ביקור בטיפת חלב – תאמו את ההדברה לזמן שבו ממילא יש לכם פעילות מחוץ לבית. חשוב עם זאת לציין שככל הנראה תצטרכו לתכנן פעילות נוספת, כי שעה אחת לא תספיק.
לפני ביצוע ההדברה ישנם מספר צעדים פשוטים שיכולים לצמצם כל סיכון פוטנציאלי לתינוק ולשמור על סביבתו נקייה ובריאה עבורו. הכנות אלה מבטיחות כי הרעלים יתפזרו בצורה בטוחה ללא חשיפת התינוק לחומרים רעילים:
1. אריזת כל הציוד של התינוק בשקיות אטומות – בקבוקים, מוצצים, צעצועים וביגוד שבשימוש יומיומי, כל אלה כדאי לארוז בצורה אטומה.
2. כיסוי מקיף של מיטת התינוק ומזרן ההחתלה – עטפו היטב בניילון נצמד או יריעות פלסטיק את כל משטחי השינה וההחתלה. אם אפשר, עדיף בכלל להוציא אותם מהחדר שמדבירים, במידה וההדברה נעשית בחדר אחד בלבד.
3. פינוי שטיחים ומשטחי משחק – אם יש שטיחי פעילות בבית, גלגלו והוציאו מהבית. אלו פריטים שקשה לנקות ביסודיות מחומרי הדברה כי הם עלולים לספוג אותם.
אנחנו תמיד מדגישים ללקוחותינו שהימים הראשונים אחרי ההדברה הם קריטיים להצלחתה, אך מאחר שיש תינוק בבית, צריך לעשות מספר דברים על מנת לוודא שלא תישקף לו כל סכנה. הנה מה שאנחנו ממליצים לעשות:
👍 אוורור יסודי של הבית – פתחו את כל החלונות והדלתות למשך שעתיים לפחות. הפעילו מאווררים אם יש, והקפידו לאוורר גם חדרים שלא רוססו ישירות.
👍 ניקוי מקיף של משטחים – נגבו ביסודיות כל משטח שהתינוק עלול לגעת בו: שולחנות נמוכים, מעקות של לול ומשטחי החתלה. השתמשו במים חמים וסבון עדין.
👍 ניטור התינוק בימים הראשונים – שימו לב לכל שינוי בהתנהגות התינוק כמו שיעול, עיטוש או גירויים בעור. אם מופיעים סימנים שכאלה, צרו מיד קשר עם המדביר ורופא הילדים.