בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מתעניינים בהדברת טרמיטים בשיטת נמסיס, ואף שואלים אותנו לעיתים קרובות אם אנחנו מדבירים עם נמסיס טרמיטים. התשובה היא כן, אך לא תמיד, וכעת נסביר לכם קצת על השיטה הזו, מתי היא יעילה יותר ומתי פחות, ולמה לפעמים אנחנו מעדיפים להימנע ממנה כדי לספק לכם את פתרון ההדברה הבטוח והנכון לבעיית הטרמיטים.
הדברת נמסיס היא מה שנקרא "הדברה ללא קידוח", והיא מהווה אלטרנטיבה לשיטה שבה מחדירים חומר הדברה אל מתחת לרצפות. אנחנו לא עושים שום נזק למבנה של הבית, ובמקום ליצור חוצץ רעיל שמונע מהטרמיטים לעלות לבית, אנחנו מאפשרים להם לעלות, אך באופן מבוקר ולתחנות שאנחנו מתקינים ובהן מחכים לטרמיטים פיתיונות מורעלים.
קודם כל אנחנו בודקים את הבית ומאתרים את הטרמיטים ואת האזורים שבהם הם פעילים. אם נמצא אזורי פעילות ונוודא שהטרמיטים הם מסוג שאכן פגיע לפיתיון המורעל, נמליץ על שימוש בנמסיס, ונציב תחנה ישירות באזור הפעילות שמצאנו. התחנה הזו תמשוך אליה את הטרמיטים, אשר יתחילו לאכול מהפיתיון המורעל ויאכילו בו גם את הצאצאים שבקן. בפיתיון יש חומר מווסת גדילה שמונע מהפרטים הצעירים שבקן לגדול, וכך בסופו של דבר הקן נותר ללא טרמיטים פועלים ומתרסק.
לשיטת הנמסיס יש כמה יתרונות ברורים, אך גם כמה חסרונות שחייב לציין ושאתם צריכים להיות מודעים אליהם.
יתרונות | חסרונות |
לא גורמת שום נזק לבית. | לוקח לשיטה הזו יחסית הרבה זמן להראות תוצאות. |
ניתן להשתמש בה גם בבתים שבהם לא ניתן להחדיר חומר הדברה מתחת לריצוף. | הדברה בשיטה זו דורשת מספר ביקורים של מדביר, מה שמשפיע על המחיר שמשלמים. |
האדמה שמתחת לבית נשארת נקייה לחלוטין מחומרי הדברה. | אין הבטחה שהמערכת תצליח לחסל את הטרמיטים.
|
אם משקיעים כמו שצריך, היא מחסלת בסופו של דבר את כל קן הטרמיטים, כולל את המלכה. | זו נחשבת לשיטה יקרה מאוד להדברת טרמיטים. |
בנמסיס אנחנו משתמשים במקלטים או ממ"דים, או בבתים שבהם יש סוגי ריצוף מסוימים שאנחנו נימנע מלקדוח בהם מאחר שלא נוכל לתקן אותם לאחר מכן, כמו שיש או פרקט. עם זאת, באופן כללי צריך קודם כל לזהות את סוג הטרמיט, כי ההדברה הזו לא מתאימה לכל סוגי הטרמיטים שבארץ. תנאי נוסף לשימוש בנמסיס הוא הימצאות של תעלות טרמיטים. אם אין כאלה, הן לא יוכלו להגיע לפיתיון.
היעילות של השיטה מוטלת בספק. יצא לנו להגיע ללא מעט בתים שבהם נעשו ניסיונות הדברה בשיטת נמסיס אשר כשלו, והסיבה לכך היא שנדרש ניטור קבוע של מדביר מקצועי ולאורך זמן. יתרה מכך, הטרמיטים לא ניזונים אך ורק מהפיתיונות שבתחנות ההאכלה – יש עשרות ומאות אלפי טרמיטים בקן, ולכולם יש מקורות מזון שונים שפזורים באזורים שונים בבית. הסיכוי שהפיתיון המורעל יגיע לצאצאים הוא לא גבוה אם יש אוכלוסייה גדולה מדי של טרמיטים שפועלת באזורים שאינם חשופים להתקנת תחנת האכלה.
במקרים מסוימים הצלחנו לפתור את בעיית הטרמיטים בעזרת מערכת נמסיס תוך 12 שבועות, וזה יכול לקחת אפילו פחות זמן מזה, אבל כך גם יותר. חשוב להבין שהתוצאות שרואים אחרי מספר שבועות לא מעידות על כך שהקן הושמד באופן מלא. גם אם אין יותר טרמיטים, עדיין צריך שמדביר יגיע ויבדוק את המצב מאחר שהמלכה עוד חיה. לוקח הרבה זמן עד שהמלכה עצמה מתה ואז אפשר להגיד שהבית באמת נקי מטרמיטים.
מאחר שמערכת נמסיס לא מחסלת את המלכה באופן ישיר, אלא את הצאצאים שלה וכך בתקווה גם אותה מהרעבה, קשה להבטיח שהיא תפטור אתכם לנצח מטרמיטים. ביחס אליה, החדרת חומר הדברה אל מתחת לאדמה יכול לא רק לפטור אתכם מטרמיטים למשך עד 5 שנים מאחר שלא יוכלו לעבור דרכו, אלא גם להגיע ישירות למלכה ולחסל אותה. מה שכן, היא נחשבת לבטוחה מבחינת החומרים שבהם נעשה שימוש, אז אם חשוב לכם להשתמש בחומר הדברה ירוק וידידותי יותר לסביבה, נמסיס יכולה להיות פתרון שתעדיפו על מנת להיפטר מהטרמיטים.
הדברת נמסיס זה לא עסק זול במיוחד. על כל תחנת האכלה תשלמו בין 800-1,200 ₪, ועל כל ביקור של מדביר תשלמו החל מ-100 ₪. ניקח לדוגמה מקרה של בית שבו התגלו 5 תעלות של טרמיטים, שם צריך 5 תיבות האכלה. זה כבר יוצא 4,000 ₪ במינימום, ועוד לא הוספנו את עלות ביקורי המדביר. בהשוואה לשיטת הקידוחים, שיטת הנמסיס יקרה הרבה יותר ובהפרש של אלפי שקלים – זה הבדל משמעותי!
אנחנו בחברת הדברה בטוחה לא נשלה אתכם ונגרום לכם להוציא כסף רב על שיטה שאולי לא תעבוד במקרה שלכם. כפי שכבר ציינו, אנחנו משתמשים בנמסיס רק במקרים ספציפיים, ואם אנחנו יודעים שתוכלו לקבל פיתרון זול ויעיל יותר, נסביר לכם מה אפשר וכדאי לעשות. אל תאמינו לכל הבטחה של מדביר שמשתמש בנמסיס, כי האמת היא שאי אפשר להבטיח שההדברה הזו באמת תפתור את בעיית הטרמיטים. זו שיטה טובה, אך לא בטוחה. חשוב עם זאת לציין שאתם מקבלים מאיתנו אחריות על ההדברה, כך שגם אם נבחר להשתמש בה, אנחנו נדאג לפתור לכם את הבעיה בלי תצטרכו לשלם יותר.